Εγκρίθηκε από το EuroWorkingGroup η δόση του 1 δισ. ευρώ

Πηγή:www.capital.gr

Της Δήμητρας Καδδά

Σε τηλεδιάσκεψη του EuroWorkingGroup εγκρίθηκε σύμφωνα με κοινοτικούς αξιωματούχους η πρώτη υποδόση του 1 δισ. ευρώ, μετά την ολοκλήρωση των 6 πρώτων προαπαιτούμενων που έγινε –όπως αναφέρουν– εφικτή χθες. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το ποσό μπορεί να εκταμιευθεί την Δευτέρα, την ίδια ημέρα με την συνεδρίαση του Eurogroup με θέμα και την πρόοδο της Ελλάδας.

Το "πράσινο φως" επιβεβαιώνει και με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, στην οποία αναφέρει ότι "το Εuroworking Group συνεδρίασε σήμερα 04/07/2014, μέσω τηλεδιάσκεψης, και ενέκρινε τη δόση του 1 δισ. ευρώ".

Όσον αφορά το δεύτερο πακέτο των έξι προαπαιτούμενων για το οποίο ο ΥΠΟΙΚ Γκ. Χαρδούβελης είχε δεσμευθεί  ότι θα είναι έτοιμο πριν τις διακοπές του Αυγούστου, πλέον θεωρείται εφικτό σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους να είναι έτοιμο εντός του Ιουλίου. Το οικονομικό επιτελείο επικεντρώνει τις δυνάμεις του στην προετοιμασία καθώς πλησιάζει η κάθοδος της τρόικας για την «μίνι» αξιολόγηση που  έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει αμέσως μετά την σύνοδο των υπουργών οικονομικών, στις 9 Ιουλίου.

Η ετοιμότητα του οικονομικού επιτελείου θεωρείται –σύμφωνα με τις ίδιες πηγές– κομβικής σημασίας για την μεγάλη διαπραγμάτευση της 5ης αναθεώρησης για το χρέος και το μνημόνιο.  Σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις  Ελλήνων κυβερνητικών αξιωματούχων στο Βερολίνο δεν  υπάρχει χρηματοδοτική ανάγκη τους επόμενους 12 μήνες και έτσι «δεν χρειάζεται και νέο πρόγραμμα βοήθειας».  «Και για τους μετέπειτα δώδεκα μήνες δεν αναμένεται κάτι διαφορετικό. Επιπροσθέτως, μετά την επιτυχή επιστροφή της στις χρηματαγορές, η χώρα έχει εν τω μεταξύ τη δυνατότητα να βρει επιπλέον πόρους» ανέφεραν.

Παράλληλα νέα δημοσιεύματα, αυτή τη φορά από το πρακτορείο Bloomberg έκαναν ξανά λόγο για   νέα έξοδο στις αγορές με ομόλογο ύψους 2-3 δισ. ευρώ, έκδοση που αναμένεται να λάβει χώρα στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Όπως είχε αναφέρει το Capital.gr,  η  πρόθεση του ΥΠΟΙΚ είναι να προχωρήσει σε έκδοση τριετούς ομολόγου, “χαρτί” για το οποίο έχει εκδηλωθεί... σφοδρό αγοραστικό ενδιαφέρον από τράπεζες και επενδυτικά Funds.  Σχεδιάζεται μία έκδοση η οποία αφενός θα εκτονώσει αυτή την πίεση και θα εκμεταλλευτεί τη συγκυρία χωρίς να ανατρέψει το μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό, ο οποίος στοχεύει στην έκδοση επταετούς ομολόγου μετά το καλοκαίρι.


 
Γράφημα Γ.Δ.

Latest Message: 7 years, 5 months ago
  • Δημήτρ : Πώς μπορώ να ενεργοποιήσω το λογαριασμό μου;
  • c-service : Αναβλήθηκε για τις 10 Νοεμβρίου η ΓΣ της Attica Bank – Θα παραταθεί έως και 6 μήνες η ΑΜΚ των 434 εκατ. – Δεν βρέθηκε στρατηγικός επενδυτής bankingnews.gr
  • c-service : Μαΐλλης: Με 95,41% η HIG Luxembourg μετά τη Δ.Π. Πηγή:www.capital.gr
  • c-service : Σε αναδυόμενη αγορά υποβαθμίζει την Ελλάδα η S&P Dow Jones Indices CAPITAL
  • c-service : Eurobank: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση ΤΤ και Proton
  • c-service : Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η συνέντευξη τύπου στις 15:30 ώρα Ελλάδος, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου για τη νομισματική πολιτική.
  • c-service : 15/7/2013 5:18:36 μμ ΧΑ - ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Σας ενημερώνουμε ότι παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα διαπραγμάτευσης της Αγοράς Αξιών που έχει επηρεάσει το σύνολο των συμμετεχόντων. Θα ενημερωθεί
  • c-service : Draghi (EKT): Οι κυβερνήσεις πρέπει να εντείνουν τις προσπαθειες για την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας
  • c-service : 4/7/2013 3:39:58 μμ Draghi: Αναμένεται σταθεροποίηση και ανάκαμψη της οικονομίας το 2013 Draghi: Αναμένεται σταθεροποίηση και ανάκαμψη της οικονομίας το 2013 CAPITAL
  • c-service : Θα καθυστερήσει η έναρξη της συνεδρίασης στην κυπριακή βουλή

Only registered users are allowed to post

Έχουμε 114 επισκέπτες συνδεδεμένους
Μέλη : 2700
Περιεχόμενο : 2748
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 6277792
Γρήγορη Αναζήτηση