Ημέρα ορόσημο για την ΕΚΤ η 4η Νοεμβρίου 2014 - Σήμερα ρόλο επόπτη των ευρωπαϊκών τραπεζών



bankingnews.gr

Ημέρα ορόσημο για την ΕΚΤ η 4η Νοεμβρίου 2014 - Σήμερα αναλαμβάνει ρόλο επόπτη των ευρωπαϊκών τραπεζών - Οι προκλήσεις
Επικεφαλής του μηχανισμού εποπτείας (SSM) της ΕΚΤ θα είναι η Γαλλίδα τραπεζίτης Daniele Nouy
(upd)Ημέρα ορόσημο αποτελεί η Τρίτη 4 Νοεμβρίου για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αφού από σήμερα αναλαμβάνει την ισχυρότερη δικαιοδοσία - εξουσία που έχει λάβει ποτέ, από την αρχή της δημιουργίας του ευρώ.
Σήμερα Τρίτη, η ΕΚΤ αναλαμβάνει επισήμως καθήκοντα εποπτείας των 120 ισχυρότερων ευρωπαϊκών τραπεζών.
Όπως αποκάλυψε σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, παρά την κρισιμότητα της στιγμής, δεν υπάρχει διάθεση για πανηγυρισμούς στους κόλπους της ΕΚΤ.
Αντίθετα υπάρχει διάθεση για προετοιμασία και αυξημένο ενδιαφέρον για τις δράσεις που θα αναλάβουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες, με στόχο την περαιτέρω θωράκισή τους, στη μετά των stress tests εποχή.
Επικεφαλής του μηχανισμού εποπτείας (SSM) της ΕΚΤ θα είναι η Γαλλίδα τραπεζίτης Daniele Nouy.
"Η ΕΚΤ αναλαμβάνει μια πάρα πολύ δύσκολη αποστολή ήδη από την πρώτη μέρα των νέων της καθηκόντων", δηλώνει ο Guntram Wolff, διευθυντικό στέλεχος του Bruegel.
"Η ΕΚΤ καλείται να εποπτεύσει μια μεγάλη μαύρη τρύπα προβληματικών δανείων, μια σειρά αδύναμης κερδοφορίας, αλλά και ένα ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα στο σύνολό που χρειάζεται αναδιάρθρωση. Το μείζον ερώτημα είναι πως ο νέος επόπτης θα το καταφέρει αυτό", προσθέτει ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

 
Γράφημα Γ.Δ.

Latest Message: 8 years, 3 months ago
  • Δημήτρ : Πώς μπορώ να ενεργοποιήσω το λογαριασμό μου;
  • c-service : Αναβλήθηκε για τις 10 Νοεμβρίου η ΓΣ της Attica Bank – Θα παραταθεί έως και 6 μήνες η ΑΜΚ των 434 εκατ. – Δεν βρέθηκε στρατηγικός επενδυτής bankingnews.gr
  • c-service : Μαΐλλης: Με 95,41% η HIG Luxembourg μετά τη Δ.Π. Πηγή:www.capital.gr
  • c-service : Σε αναδυόμενη αγορά υποβαθμίζει την Ελλάδα η S&P Dow Jones Indices CAPITAL
  • c-service : Eurobank: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση ΤΤ και Proton
  • c-service : Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η συνέντευξη τύπου στις 15:30 ώρα Ελλάδος, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου για τη νομισματική πολιτική.
  • c-service : 15/7/2013 5:18:36 μμ ΧΑ - ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Σας ενημερώνουμε ότι παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα διαπραγμάτευσης της Αγοράς Αξιών που έχει επηρεάσει το σύνολο των συμμετεχόντων. Θα ενημερωθεί
  • c-service : Draghi (EKT): Οι κυβερνήσεις πρέπει να εντείνουν τις προσπαθειες για την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας
  • c-service : 4/7/2013 3:39:58 μμ Draghi: Αναμένεται σταθεροποίηση και ανάκαμψη της οικονομίας το 2013 Draghi: Αναμένεται σταθεροποίηση και ανάκαμψη της οικονομίας το 2013 CAPITAL
  • c-service : Θα καθυστερήσει η έναρξη της συνεδρίασης στην κυπριακή βουλή

Only registered users are allowed to post

Έχουμε 76 επισκέπτες συνδεδεμένους
Μέλη : 2700
Περιεχόμενο : 2748
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 7155986
Γρήγορη Αναζήτηση