JP Morgan: Ξεκινά εκ νέου την κάλυψη τριών ελληνικών τραπεζών

Πηγή:www.capital.gr

Την κάλυψη τριών ελληνικών τραπεζών ξεκινά εκ νέου η JP Morgan Cazenove, δίνοντας σύσταση “overweight” για τις Alpha Bank και Τρ. Πειραιώς και “underweight” για την Εθνική. Σε έκθεση με ημερομηνία 9 Ιανουαρίου 2014 η JP Morgan Cazenove εκτιμά ότι έχει ολοκληρωθεί μεγάλο μέρος της διαδρομής και πλέον η οικονομία σταθεροποιείται και βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάκαμψη.

Σε ότι αφορά τις τιμές-στόχους για τις τρεις ελληνικές τράπεζες, ο οίκος δίνει τιμή-στόχο για την Alpha Bank τα 0,84 ευρώ και σύσταση “overweight”, ενώ για την Τρ. Πειραιώς την τοποθετεί στα 2 ευρώ με την ίδια σύσταση. Για την ΕΤΕ η τιμή-στόχος είναι στα 3,92 ευρώ με σύσταση “underweight”.

“Με τα προ-προβλέψεων κέρδη των ελληνικών τραπεζών να επιταχύνουν και τα κεφάλαια να πλησιάζουν σε πιο ικανοποιητικά επίπεδα, ο κίνδυνος του dilution υποχωρεί τόσο για την Alpha Bank, όσο και για την Τρ. Πειραιώς”, αναφέρει η JP Morgan Cazenove.

Σύμφωνα με τον οίκο, η αγορά ενδεχομένως υποτιμά τις προοπτικές κερδοφορίας ενός πολύ συγκεντρωμένου κλάδου που επωφελείται από την εξομάλυνση των συνθηκών χρηματοδότησης, τη ραγδαία μείωση του κόστους και τα μακροπρόθεσμα φορολογικά οφέλη, μετά τη συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 20% και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με κεφάλαια που αντιστοιχούν στο 20% του ΑΕΠ.

Αναφορικά με τους πτωτικούς κινδύνους που συνοδεύουν τις εκτιμήσεις της η JP Morgan κάνει λόγο για δημόσια - πολιτικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας πρόωρων εκλογών που θα μπορούσαν εξανεμίσουν τα οφέλη από την αναδιάρθρωση του χρέους. Ένας δεύτερος κίνδυνος είναι η συνέχιση της ύφεσης που θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στην ποιότητα του ενεργητικού και στα κεφάλαια, καθώς και τα αποτελέσματα της Blackrock, από τα οποία θα μπορούσαν να προκύψουν επιπρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες.

Στον αντίποδα, στα ανοδικά ρίσκα, περιλαμβάνεται η ταχύτερη βελτίωση της ποιότητας του ενεργητικού που θα μπορούσε να ενισχύσει κεφάλαια και κέρδη και να οδηγήσει ταχύτερα στη διανομή μερισμάτων, αλλά και ενδεχόμενες αυξήσεις επιτοκίων που θα είχαν ως αποτέλεσμα την διεύρυνση του επιτοκιακού περιθωρίου.


 
Γράφημα Γ.Δ.

Latest Message: 7 years, 5 months ago
  • Δημήτρ : Πώς μπορώ να ενεργοποιήσω το λογαριασμό μου;
  • c-service : Αναβλήθηκε για τις 10 Νοεμβρίου η ΓΣ της Attica Bank – Θα παραταθεί έως και 6 μήνες η ΑΜΚ των 434 εκατ. – Δεν βρέθηκε στρατηγικός επενδυτής bankingnews.gr
  • c-service : Μαΐλλης: Με 95,41% η HIG Luxembourg μετά τη Δ.Π. Πηγή:www.capital.gr
  • c-service : Σε αναδυόμενη αγορά υποβαθμίζει την Ελλάδα η S&P Dow Jones Indices CAPITAL
  • c-service : Eurobank: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση ΤΤ και Proton
  • c-service : Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η συνέντευξη τύπου στις 15:30 ώρα Ελλάδος, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου για τη νομισματική πολιτική.
  • c-service : 15/7/2013 5:18:36 μμ ΧΑ - ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Σας ενημερώνουμε ότι παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα διαπραγμάτευσης της Αγοράς Αξιών που έχει επηρεάσει το σύνολο των συμμετεχόντων. Θα ενημερωθεί
  • c-service : Draghi (EKT): Οι κυβερνήσεις πρέπει να εντείνουν τις προσπαθειες για την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας
  • c-service : 4/7/2013 3:39:58 μμ Draghi: Αναμένεται σταθεροποίηση και ανάκαμψη της οικονομίας το 2013 Draghi: Αναμένεται σταθεροποίηση και ανάκαμψη της οικονομίας το 2013 CAPITAL
  • c-service : Θα καθυστερήσει η έναρξη της συνεδρίασης στην κυπριακή βουλή

Only registered users are allowed to post

Έχουμε 125 επισκέπτες συνδεδεμένους
Μέλη : 2700
Περιεχόμενο : 2748
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 6277733
Γρήγορη Αναζήτηση