JP Morgan: Overweight για Ελλάδα

euro2day.gr

Οι τρεις λόγοι που συνηγορούν για τη συνέχιση της ανόδου στο Χρηματιστήριο. O τραπεζικός είναι ο "αγαπημένος" κλάδος της JP Morgan. Στις κορυφαίες επιλογές η Τράπεζα Πειραιώς. Οι αποτιμήσεις και πώς βλέπει τη ΔΕΗ. JP Morgan: Overweight για Ελλάδα – Στα top picks η Τρ. Πειραιώς Διατήρηση του ράλι της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς αναμένει η JP Morgan (14/1/2014), η οποία προσθέτει την Τράπεζα Πειραιώς στη λίστα με τις 10 κορυφαίες επιλογές της.
Όπως αναφέρει συγκεκριμένα στην έκθεσή της, το ράλι του Χ.Α. αναμένεται να συνεχιστεί για τρεις λόγους:

1) Οι αποτιμήσεις των μετοχών των εταιρειών παραμένουν χαμηλές σε σχέση με τις αντίστοιχες μετοχές των αναδυόμενων αλλά και των ανεπτυγμένων αγορών.

2) Το ΑΕΠ αναμένεται να αναπτυχθεί το 2014 για πρώτη φορά από το 2007, ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων μπορεί να υποχωρήσουν περισσότερο.

3) Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη underweight αγορά στις αναδυόμενες, αφού μόλις το 2% των επενδυτών σε αναδυόμενες δίνει σύσταση overweight και το 87% underweight.

Η JP Morgan σημειώνει πως ο τραπεζικός παραμένει ο αγαπημένος της κλάδος, ενώ προσθέτει τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς στη λίστα CEEMEA Strategy Top Picks 10 (Κεντρική, Ανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική).

Για τη μετοχή της τράπεζας δίνει σύσταση overweight και τιμή-στόχο τα 2 ευρώ.

Όπως επισημαίνει, η πλειοψηφούσα γνώμη υποτιμά την επίπτωση της συγκέντρωσης του τραπεζικού κλάδου της Ελλάδας στις μακροπρόθεσμες προοπτικές των κερδών, ενώ υπάρχει περιθώριο περαιτέρω ανόδου εάν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια μειωθούν με ρυθμό ταχύτερο του αναμενόμενου.

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, ο βασικός κίνδυνος για το 2014 είναι το πολιτικό ρίσκο από τις νέες εκλογές. Αν και δίνει πιθανότητα άνω του 50% σε νέες εκλογές το 2014, θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει προκειμένου να βελτιώσει την ικανότητά του για διακυβέρνηση εντός του πλαισίου της ευρωζώνης. Μακροπρόθεσμα, ο οίκος θεωρεί ότι η βασικότερη πρόκληση θα είναι η ανάπτυξη. Βραχυπρόθεσμα ρίσκα θεωρεί την πιο αδύναμη ευρωπαϊκή ανάπτυξη ή πιθανά προβλήματα αλλού στην ευρωπεριφέρεια.

Όπως επισημαίνει η JP Morgan, η Ελλάδα είναι ένας από τους ελάχιστους τρόπους ώστε οι επενδυτές των αναδυόμενων αγορών διεθνώς να αποκτήσουν έκθεση στην ανάκαμψη της ευρωζώνης.
Οι αποτιμήσεις

Οι αποτιμήσεις στην Ελλάδα παραμένουν πιεσμένες, σημειώνει ο οίκος, αναφέροντας πως η Ελλάδα είναι η μία από τις μόλις δύο παγκόσμιες αναδυόμενες αγορές που διαπραγματεύονται χαμηλότερα της λογιστικής τους αξίας (η δεύτερη χώρα είναι η Ουγγαρία). Δεδομένου του βάθους της ύφεσης και του ότι το 2014 λογικά θα είναι η πρώτη χρονιά ανάπτυξης από το 2007, τα κέρδη δεν έχουν ακόμα ομαλοποιηθεί.

Οι τράπεζες συνεχίζουν να είναι ζημιογόνες, όμως η JP Morgan αναμένει η τεράστια συγκέντρωση στον κλάδο να οδηγήσει σε αποδόσεις ανώτερες του μέσου όρου μεσομακροπρόθεσμα.

Τα κεφάλαια πλησιάζουν σε πιο άνετα επίπεδα (βοήθησε η ανακεφαλαιοποίηση), με το ρίσκο του dilution να υποχωρεί τόσο για την Alpha Bank όσο και για την Τράπεζα Πειραιώς, ενώ τα ίδια κεφάλαια θα αυξηθούν στο 9-10% το 2016-2017. Το Core Tier 1 (πλην κρατικών κεφαλαίων) το διάστημα 2014-2017 προβλέπεται στο 10,1%-14,9% για την Alpha Bank, στο 10,4%-14,7% για την Πειραιώς και στο 7,3%-10,7% για την Εθνική Τράπεζα.

Η JP Morgan αναφέρει επίσης πως η ΔΕΗ διαπραγματεύεται 9,6x το P/E του 2015 και είναι η φθηνότερη εταιρεία κοινής ωφέλειας της Ευρώπης, πλην της Ρωσίας.

Διαπραγματεύεται με discount 10% σε επίπεδο EV/EBITDA 2015 σε σχέση με τη μέση ευρωπαϊκή εταιρεία κοινής ωφέλειας και με discount 50% σε σχέση με τις αντίστοιχες εταιρείες της Βρετανίας.

Σε ό,τι αφορά τον ΟΤΕ αναφέρει ότι έχει τον λιγότερο μοχλευμένο ισολογισμό μεταξύ των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών της δυτικής Ευρώπης που κατέχουν κυρίαρχη θέση στον κλάδο τους.

 
Γράφημα Γ.Δ.

Latest Message: 7 years, 5 months ago
  • Δημήτρ : Πώς μπορώ να ενεργοποιήσω το λογαριασμό μου;
  • c-service : Αναβλήθηκε για τις 10 Νοεμβρίου η ΓΣ της Attica Bank – Θα παραταθεί έως και 6 μήνες η ΑΜΚ των 434 εκατ. – Δεν βρέθηκε στρατηγικός επενδυτής bankingnews.gr
  • c-service : Μαΐλλης: Με 95,41% η HIG Luxembourg μετά τη Δ.Π. Πηγή:www.capital.gr
  • c-service : Σε αναδυόμενη αγορά υποβαθμίζει την Ελλάδα η S&P Dow Jones Indices CAPITAL
  • c-service : Eurobank: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση ΤΤ και Proton
  • c-service : Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η συνέντευξη τύπου στις 15:30 ώρα Ελλάδος, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου για τη νομισματική πολιτική.
  • c-service : 15/7/2013 5:18:36 μμ ΧΑ - ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Σας ενημερώνουμε ότι παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα διαπραγμάτευσης της Αγοράς Αξιών που έχει επηρεάσει το σύνολο των συμμετεχόντων. Θα ενημερωθεί
  • c-service : Draghi (EKT): Οι κυβερνήσεις πρέπει να εντείνουν τις προσπαθειες για την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας
  • c-service : 4/7/2013 3:39:58 μμ Draghi: Αναμένεται σταθεροποίηση και ανάκαμψη της οικονομίας το 2013 Draghi: Αναμένεται σταθεροποίηση και ανάκαμψη της οικονομίας το 2013 CAPITAL
  • c-service : Θα καθυστερήσει η έναρξη της συνεδρίασης στην κυπριακή βουλή

Only registered users are allowed to post

Έχουμε 110 επισκέπτες συνδεδεμένους
Μέλη : 2700
Περιεχόμενο : 2748
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 6277911
Γρήγορη Αναζήτηση