BBG: Στο τραπέζι επέκταση ελληνικών δανείων στα 50 χρόνια

euro2day.gr

Μείωση επιτοκίων και επέκταση των δανείων που έλαβε η Ελλάδα σε βάθος 50ετίας εξετάζει η ΕΕ, υποστηρίζει το Bloomberg. Στο πακέτο και δάνειο 13-15 δισ. για τις χρηματοδοτικές ανάγκες. Το Μαϊο αναμένονται πρώτες αποφάσεις. Bloomberg: Στο τραπέζι επέκταση ελληνικών δανείων στα 50 χρόνια Η επόμενη βοήθεια προς την Ελλάδα μπορεί να περιλαμβάνει την παράταση της λήξης των δανείων διάσωσης έως στα 50 χρόνια, αλλά και μείωση των επιτοκίων σε ορισμένα από τα προηγούμενα δάνεια κατά 50 μονάδες βάσης, σύμφωνα με δυο αξιωματούχους που γνωρίζουν τις συζητήσεις που πραγματοποιούνται μεταξύ ευρωπαϊων αξιωματούχων.

Το σχέδιο, το οποίο θα εξεταστεί από τους νομοθέτες μέχρι τον Μάιο ή τον Ιούνιο, μπορεί επίσης να περιλαμβάνει ένα δάνειο ύψους 13-15 δισ. ευρώ, ανέφερε άλλος αξιωματούχος.

Η Ελλάδα, η οποία έλαβε 240 δισ. ευρώ στα δυο πακέτα διάσωσης, είχε δει χαλάρωση των όρων των δανείων αυτών από την ευρωζώνη και το ΔΝΤ μετά από έξι χρόνια ύφεσης, σημειώνει το Bloomberg.

«Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να μειώσουμε το χρέος, που είναι και αυτό που κάναμε πριν μέσω της προσφοράς χαμηλότερων επιτοκίων ή της παράτασης της ωρίμανσης των δανείων», ανέφερε ο ολλανδός υπουργός Οικονομικών, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο RTLZ. «Αυτού του τύπου τα μέτρα είναι πιθανά, όμως υπό τη συμφωνία ότι θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα».

Τα νέα χρήματα θα βοηθήσουν την Ελλάδα να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό προβληματίζει τις αρχές της ΕΕ και του ΔΝΤ που εργάζονται ώστε να διασφαλίσουν ότι το πρόγραμμα διάσωσης δεν θα εκτροχιαστεί. Ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν βαν Ρομπέϊ, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να «σφίγγει το ζωνάρι» ακόμα και αν «ο λαός της Ελλάδας συνεχίζει να υφίσταται τις συνέπειες των επώδυνων αλλά απαραίτητων μεταρρυθμίσεων που υλοποιούνται».

 
Γράφημα Γ.Δ.

Latest Message: 8 years, 7 months ago
  • Δημήτρ : Πώς μπορώ να ενεργοποιήσω το λογαριασμό μου;
  • c-service : Αναβλήθηκε για τις 10 Νοεμβρίου η ΓΣ της Attica Bank – Θα παραταθεί έως και 6 μήνες η ΑΜΚ των 434 εκατ. – Δεν βρέθηκε στρατηγικός επενδυτής bankingnews.gr
  • c-service : Μαΐλλης: Με 95,41% η HIG Luxembourg μετά τη Δ.Π. Πηγή:www.capital.gr
  • c-service : Σε αναδυόμενη αγορά υποβαθμίζει την Ελλάδα η S&P Dow Jones Indices CAPITAL
  • c-service : Eurobank: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση ΤΤ και Proton
  • c-service : Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η συνέντευξη τύπου στις 15:30 ώρα Ελλάδος, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου για τη νομισματική πολιτική.
  • c-service : 15/7/2013 5:18:36 μμ ΧΑ - ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Σας ενημερώνουμε ότι παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα διαπραγμάτευσης της Αγοράς Αξιών που έχει επηρεάσει το σύνολο των συμμετεχόντων. Θα ενημερωθεί
  • c-service : Draghi (EKT): Οι κυβερνήσεις πρέπει να εντείνουν τις προσπαθειες για την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας
  • c-service : 4/7/2013 3:39:58 μμ Draghi: Αναμένεται σταθεροποίηση και ανάκαμψη της οικονομίας το 2013 Draghi: Αναμένεται σταθεροποίηση και ανάκαμψη της οικονομίας το 2013 CAPITAL
  • c-service : Θα καθυστερήσει η έναρξη της συνεδρίασης στην κυπριακή βουλή

Only registered users are allowed to post

Έχουμε 111 επισκέπτες συνδεδεμένους
Μέλη : 2700
Περιεχόμενο : 2748
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 7466964
Γρήγορη Αναζήτηση